2015. július 8., szerda

Cégalapítás – Cégalapítás INGYEN!

Ahogyan azt már az előző bejegyzésben is látták, a cégalapítás a korlátolt felelősségű társaságokat illetően, felemelkedett, és legalább 3 millió forintot kell betenni a társaság bankszámlájára, ahhoz, hogy a cégalapítás megtörténhessen, és az illetékes cégbíróság bejegyezze azt.

Azt is említettem, hogy vannak a gyakorlatban kialakult könnyítések, a cégalapítást illetően. Ez által a könnyítés által lehetséges az, hogy a cégalapítás INGYEN is megtörténhet!

Hogy hogyan?

Nagyon egyszerűen, és természetesen jogszerűen.

Annyit kell tenni mindössze, hogy amikor a cégalapítás történik, és a társasági szerződésbe beírják, hogy mennyi összeget kívánnak berakni törzstőke gyanánt, akkor meg kell jegyezni azt is, hogy mennyit tesznek be abban a pillanatban, és, hogy mennyi idő alatt kívánják teljesíteni a maradék, fennálló összeget.

Szemléltetem egy egyszerű példával is. Beírtuk a társasági szerződésbe, hogy 3 millió forint a jegyzett tőke, és az alapítás során, csak 500.000,- Ft –ot szeretnénk berakni. Meg kell jegyezni azt is, hogy mennyi időn belül fizetjük be a maradék 2, 5 milliót. Általában, a gyakorlat azt mutatja, hogy a cégbíróság 1 vagy esetleg 2 évet fogad el. Tehát, akár 2 évünk is maradhat arra, hogy a 2,5 milliót teljes egészében befizessük.

A cégalapítás ezzel meg lett könnyítve, így akár olyanok is nyugodtan tudnak Kft –t alapítani, akik számára a minimum összeg, nem előteremthető az alapítás pillanatáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése